Særlige forhold omkring pladserne på tilbuddet

MellemStoppet bliver opdelt i tre følgende steps

Step 1 – Stabiliseringsfasen:
Når den unge flytter ind på MellemStoppet, starter relationsarbejdet, hvor vi skal lære hinanden at kende. Den unge skal etableres på sit nye værelse, og kontaktpersonalet sørger for, at den unge er på plads inden 14 dage. Den unge introduceres for vores struktur, og sammen får vi beskrevet, hvad vi skal være opmærksomme på i forhold til, når den unge har det svært.

Step 2 – Udviklingsfasen:
Sammen skal vi skabe forandring, hvor den unge skal tilegne sig ”værktøjer”, som kan støtte den unge i eksempelvis udad- eller indadreagerende adfærd, kriminel adfærd eller værktøjer til at reducere selvskade samt skabe forandringer, der skal være med til at støtte op omkring den unges selvværd og identitetsdannelse.

Step 3 – Udslusningsfasen:
Når den unge har været i en positiv udvikling gennem længere tid, vurderes det i samråd med samarbejdende kommune og den unge, om den unge er klar til at flytte i egen bolig og derved tage næste skridt mod selvstændighed.

FORÆLDRESAMARBEJDE OG SAMARBEJDSPARTNERE I ØVRIGT

I de tilfælde hvor et tæt samarbejde mellem MellemStoppet og den unges familie er muligt, vil dette blive tilstræbet. Forældre er en vigtig del af den unges liv til trods for, at den unge ikke bor hjemme. Vi tilstræber os at have forældrekontakt mindst én gang om ugen pr. telefon.

Vi vil holde “familiedage”, hvor forældre, søskende, bedsteforældre mm. er inviteret til arrangementer på MellemStoppet.

Vi tilstræber et tæt samarbejde mellem MellemStoppet, sagsbehandler og andre aktører, der spiller en rolle omkring den unge.

SOCIALPÆDAGOGISK TILGANG

MellemStoppets pædagogiske grundindstilling er, at de unge skal introduceres til værktøjer, der gør, at de bliver guidet i at bruge disse værktøjer, når destruktive tanker eller andre udfordringer opstår. De unge skal guides i at indgå i forpligtende sociale sammenhænge og tage ansvar for egne handlinger samt træffe egne beslutninger på et kompetent grundlag.
Vores tætte familielignende miljø i de forskellige afdelinger gør, at der er ressourcer til at stille samt fastholde krav til den enkelte. Vi tilstræber, at de fysiske rammer, både inde og ude, ikke fremstår “institutionspræget”, men som hjemlige omgivelser, hvor tryghed, omsorg og nærvær er i fokus.

SOCIALPÆDAGOGISKE BEHANDLINGSMULIGHEDER

I det daglige arbejder vi med en familiestruktur, hvor vi gennem ADL (Almindelig Daglig Levevis) og guidning lærer de unge færdigheder, som gør dem klar til at flytte i egen bolig på sigt. De unge vil blive opfordret til aktivt at deltage i de fritidsaktiviteter, som der er i nærmiljøet. Vi er med de unge, når de skal starte op, såfremt behovet er der, så vi kan vejlede den unge i den sociale interaktion med jævnaldrende.

MellemStoppet

Den unge får en primær samt en sekundær kontaktperson. Hos MellemStoppet har vi fokus på loyalitet – både mellem medarbejderen og den unge og i samarbejdet med rådgiver. Vi har fokus på det gode samarbejde samt på at arbejde progressionsfremmende i processen.

Læs mere om os

Kontakt os

Det overordnede mål er at give den unge tryghed, nærvær og omsorg. Hvis du har nogle spørgsmål eller vil i kontakt med os, så send os gerne en mail eller udfyld formularen.

Kontakt os